Canillas de Aceituno

Andalusien består af otte selvstyrende provinser, der bærer samme navn som deres hovedstad, de otte byer: Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga og Sevilla. Vi er i Málaga provinsen. Nærmere bestemt 46 km øst for Malaga i en klassisk hvid spansk bjerglandsby.

Området ØST for Malaga er mere autetisk end hvad man finder VEST for Malaga. Begge dele har sin charme. Vest for Malaga er der mange turister. Ja rent faktisk er der næsten kun turister, og meget lidt lokalt autentisk liv. Der er til gengæld massevis af faciliteter for turisterne. Man skal ikke gå langt før man finder souvenirshop, pizzaria, udlejning af cykler, butikker rettet mod turister hvor de taler engelsk og sågar også dansk engang imellem. Dette kan have sin fordel at alting således er tilrettelagt for turisterne.

Øst for Malaga er mere autentisk spansk. Her er også massevis af turister, men det lokale spanske liv eksistere stadigvæk. Her eksistere et hverdagsliv med arbejde, skole, fester, side om side med turistverden. Her bor og lever også ganske normale spaniere. Butikkerne henvender sig til alle og ikke kun turisterne, og sproget er udpræget spansk.  Tager vi lidt væk fra kysten bliver det endnu mere det oprindelige Andalusien. Byhuset er beliggende i den smukke hvide bjerglandsby Canillas de Aceituno, i et naturskønt område i Andalusien. I har Andalusiens største nationalpark placeret i baghaven – et af Spaniens smukkeste områder, hvor der findes mange vandrestier og smukke landskaber.

I Canillas de Aceituno er supermarkeder, et apotek, bager, slagtere, tøjbutikker, apotek, isenkræmmere og små butikker, der sælger olivenolie, samt ting de selv har fremstillet. Alle disse butikker er rimelige med priser og sortiment. Der findes også to banker, tre gode restauranter, og en masse små barer, der byder på tapas og forfriskninger. Det er nemt at komme ned til kysten, og derfor kan I her få det bedste af to verdener. Turistlivet ved Costa del sol – samt den hyggelige afslappede stemning oppe i bjerglandsbyen.

Canillas de Aceituno har hvidkalkede huse, charmerende smalle gader, hvor farverige blomster hænger på murene side om side og slås om din opmærksomhed og tilkendegivelse. I byens midte finder du helt frisk kildevand, løbende stille og musikalsk til din og byens frie benyttelse.

Canillas de Aceituno

Post nr: 29716, Canillas de Aceituno, Malaga
Højde over havets overflade649 m
Areal42 km²
Befolkningstal1.620 (2018), heraf cirka 20% udlændinge.

Apotek
Meget fint og moderne apotek findes på byens centrale plads.

Bank
Canillas de Aceituno har to banker. Unicaja og Santander. 

Restauranter
Canillas de Aceituno har tre gode restauranter.
– El Bodegon De Juan Maria – Calle Placeta, 6. Telefon: +34 952 51 80 41
– Restaurante La Sociedad – Calle de la Iglesia, 12. Reservation via eltenedor
– La Maroma Asador – Av. Andalucia, 16. Reservation via eltenedor

Læge
Der findes en lokal læge lige bagved rådhuset, hvor man kan henvende sig. Endvidere findes der læger i Velez Malaga og i Torre del Mar. Ring og bestil en tid. De taler for det meste rimeligt godt engelsk. Ved større udfordringer kan det være en god ide, at køre til det lokale hospital i Velez Malaga. Husk endelig det blå sygesikringsbevis og pas! Meld dig i skranken – forklar hvad der er galt.

Parkering
Der er gratis parkering i hele Canillas de Aceituno. Der er et stort offentligt parkeringshus lige ved den vestlige indgang til byen. Vær opmærksom på at fredag er markedsdag ved parkeringsplads foran restaurant La Maroma Asador og du får bøde hvis din bil står i vejen for stadepladserne. Vær ligeledes opmærksom på at byens lokale politi ikke er kendt for at udskrive parkeringsbøder til byens egne indbyggere og biler med spanske nummerplader, men udlejningsbiler og biler med udenlandske nummerplader er mere oplagte mål. Parkere derfor ikke som spanierne gør, men følg skilte og anvisninger!

Affald
Affald kan afleveres i de store skraldespande som står på vej ud af byen – i begge retninger – altså fx nede ved parkeringspladsen ved restaurant La Maroma – nede i bunden af parkeringspladsen – eller lidt længere (ca 60 meter) nede af hovedvejen er der også store affaldsspande. Der findes store affaldscontainere på vejen ud / ind af byen.

Åbningstider butikker
Generelt er det således at alle butikker åbner tidligt – omkring klokken 8 – har åben til kl 14 – Så er der siesta til kl 15-16 – og igen åben til kl 20. Der er dog massevis af undtagelser. Er der fiesta er der åben til langt ud på natten og lukket hele dagen efter. Generelt er det dog også således at de enkelte butikker indbyrdes koordinere, således at når en butik holder lukket så er der altid en anden som har åben. 

Den hemmelige grillbar
Der findes en grillbar hvorfra der sælges de skønneste helstegte kyllinger. Man skal bestille på forhånd og fortælle hvornår man kommer og afhenter. De har travlt i denne grillbar så det kan betale sig at være i god tid. Du finder grillbaren når du står på torvet hvor restaurant Restaurante La Sociedad og banken Unicaja holder til. I øverste del af torvet drejer du til venstre af en lille gade, går 20 meter og herefter ligger grilbaren på din højre side. Der er ingen skilt eller noget, bare en døråbning! Meget typisk spansk!