snoopy-detective snoopy-attorny snoopy-eating2 snoopy-shoping-01 Snoopy-Scouts snoopy-parti
Instrucciones
para llegar
Reglas
de la casa
Vamos a
salir a comer
Compras
y Mercados
Lista
de contactos
Celebraciones
y Eventos

Over 3.000 fiestas fejres hvert år i Andalusien, herunder messer, karneval, smagning af årets vin, årets pølse etc. (degustations), skuespil, pilgrimsrejser og processioner. Hver landsby, uanset hvor lille, afholder mindst en fiesta om året. Uanset baggrunden for fiestaen, det være sig religiøst eller på anden måde, er slutresultatet altid det samme - masser af musik og dans, drikke og spise og generel sjov. Normalt indtil daggry over en periode på flere dage til en uge.

aarstider-mandeltra aarstider-sommer aarstider-efteraar aarstider-vinter

 

PERIODEN JANUAR - APRIL
Helt perfekt til vandreture og eventyr i Andalusiens største nationalpark, som du nærmest har i baghaven. I kan fx starte fra Canillas de Aceituno og begive jer op mod La Axarquia højeste bjerg, La Maroma, 2.065 meter. Hvis du er heldig, kan du her møde vilde bjerggeder, der stadig overlever i højderne. Du kan også tage en tur på mountainbike og nyde de mange smukke cykelruter til rådighed, som er i nærheden. Men ellers er det lange forår perfekt til at være udenfor og læse en bog på terrassen eller sidde på en café og nyde livet.

 
Alle de anførte tidspunkter er omtrentlige og kan variere fra år til år.

Januar

6.  Fiesta de los tres Reyes Magos / Epiphany / Twelfth Night / Three Kings  / De tre hellige konger
Fiesta de los Tres Reyes Magos (festival for de tre hellige konger) afholdes 12 dage efter jul. Dette er det oficielle tidspunkt hvor de spanske børn får deres julegaver. Tre mænd kommer ridende i parade på hest eller muldyr igennem byen og spreder slik til forventningsfulde børn. Man fejrer dengang, at de tre hellige mænd kom med gaver til jesusbarnet. For at sikre sig gode julegaver, skriver spanske børn undertiden breve til kongerne. Altså på samme måde som vores børn kan finde på at skrive til julemanden. 

17. La fiesta de San Antón / Fiesta of San Anton / Fest for helgen St. Antón
San Antón er dyrenes beskytter, som ofte afbildes med en gris ved sin side. Han levede et tilbagetrukket liv i ørkenen i det 3. årh., og det eneste han spiste, var brød. Til minde herom eksisterer los panecillos-traditionen, som foreskriver, at man opbevarer disse brød sammen med en mønt i et år, hvorefter de kan spises. Ved næste års fiesta de San Antón kan man atter købe nye brød. Folk tager deres husdyr med hen til kirken, hvor præsten velsigner dyrene, folk køber små brød, los panecillos de San Antón, og et optog runder festlighederne af. Denne fiesta fejres bl.a. i Canillas de Albaida, Nerja, Salares og Sedella.

20. La fiesta de San Sebastian / Fiesta of St. Sebastian / fest for helgen San Sebastian
Ifølge legenden var Sebastian officer i kejser Diocletians livvagt og hemmeligt kristen. Da dette i 286 blev afsløret, blev Sebastian dømt til døden og gennemboret med pile. Han omkom dog ikke, og en enke plejede ham tilbage til livet. Kejseren dømte ham igen til døden, denne gang til at slås ihjel af kølleslag.Sebastian, bundet nøgen til et træ, en pæl eller søjle og gennemboret af pile, var i renæssancen et yndet motiv i maler- og billedhuggerkunsten. Denne fiesta fejres bl.a. i Alcaucin, Algarrobo, Benamargosa, Competa og Frigiliana.
 

Februar

15. Nirvana Day / Buddha drager til Nirvana
På denne dag fejrer mange buddhister, at Buddha gav afkald på sit verdslige liv og drog til Nirvana. Dette er således et godt tidspunkt at besøge den buddhistiske stupa, som du finder et lille stykke fra Canillas de Aceituno. Her vil det lille buddhistiske samfund, som lever her, sikkert fejre dagen med lidt god mad og lidt ekstra meditation mv. Du kan sikkert få lov til at spise med og chante mv. hvis du spørger pænt. Se nærmere info om den buddhistiske stupa under afsnittet om seværdigheder i området.


21. Karnelval de Canillas de Aceituno / Fastelavn
De vigtigste karnevaller i Spanien, og en af de største i verden er Karneval de Santa Cruz de Tenerife (kun overgået Rio de Janeiro) samt Karneval de Cadiz. Disse karneval tiltrækker hvert år tusindvis af mennesker fra hele verden. Stort set hele det katolske Europa fejrer i dag Fastnacht, Fastelovend, Fasching, Karneval, Carnival, Carnavale. I USA har festen fået navnet Mardi Gras, der betyder fede tirsdag, som er dagen før fasten. Undertiden også kaldet "Pancake day". Denne fest ligger på grænsen mellem vinteren og foråret, og har da også historisk set været en fest for at fejre det sejrende forår. Løssluppenhed har altid præget fastelavn. Idet masker og udklædninger for en tid slettede de sociale skel i samfundet, kunne bonden sidde ved samme bord som greven - eller ligge i samme seng. Løssluppenhed var en stor del af fastelavnstiden, der virkede som en ventil i en hverdag præget af strenge regler og hårdt arbejde. Karnevaler var kun for voksne. Det er først i nyere tid, at fastelavn er blevet børnenes fest. I dag fejres karneval med parader, udklædning, slå katten af tønden, etc. Det er en hyggelig fest som i Canillas de Aceituno godt kan foregå over flere dage.
 

22.  Miércoles de Ceniza / Ash Wednesday / Aske onsdag
Askeonsdag indleder den kristne fastetid, som fortrinsvis fejres af katolikker. I de 40 dage som fastetiden varer, fra askeonsdag til påskedag, opfordres de troende til særlig intensivt at bede, gøre godt og faste. Askeonsdag falder onsdag efter fastelavns søndag. Højdepunktet ved askeonsdagsmessen er, når menigheden ved alteret får tegnet et kors på panden med asken eller får strøet aske i håret. Asken stammer fra det foregående års palmesøndags palmegrene og symboliserer menneskets forgængelighed og kalder på omvendelse. Samtidig er asken et tegn på påsken (sagnet om fugl Fønix, som opstår af sin egen aske.)
 

Marts

1. St. David’s Day
St. David’s Day er Wales’ nationaldag, hvor deres helgen St. David fejres. Udenfor Wales er det en fejring af Wales og det, der kommer ud af Wales. Ergo vil du temmelig sikkert kunne opleve nogle festglade folk fra Wales, især hvis I drager til kysten, eller en af de bjerglandsbyer hvor der traditionelt er mange gæster fra Storbritianien - fx. Competa.

17.  St. Patrick´s Day
Sankt Patrick er Irlands skytshelgen, og nationaldag. På Skt. Patricks dag mødes irere overalt i verden og fester med øl og musik. Ergo vil du temmelig sikkert kunne opleve nogle festglade folk fra Irland, hvis I drager til kysten, eller en af de bjerglandsbyer, hvor der traditionelt er mange gæster fra Storbritianien - fx. Competa.

18.  Día de la Madre / Mother's Day / Mors dag
Mors dag afholdes i Spanien den første søndag i maj  (i Danmark den anden søndag i maj). Dagen blev opfundet i USA i 1872 af kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe. Oprindeligt var tanken, at dagen også skulle være en dag for fred. Men en anden kvinde (Anna Jarvis) fik udbredt kendskabet til dagen, i første omgang for at ære sin egen mor, men efterhånden også for generelt at ære alle mødres arbejde.

20.  Equinoccio de Primavera / Spring Equinox / forårsjævdøgn
Dagen og natten er nu lige lange. Det er omkring dette tidspunkt, at sommertid begynder, og vi skal stille uret en time frem. Sommertid begynder den sidste søndag i marts.

 

April

Semana Santa / Påskeugen
Fejres i løbet af ugen fra palmesøndag til påskedag. Talrige processioner konkurrerer med hinanden om pragt. På de enorme ”tronos” står figurer af Jesus eller Jomfru Maria. De viser individuelle scener af de begivenheder, der skete i Jesus' liv i Påskedagene. Processionen følges af hele landsbyen, røgelse og stearinlys. Påskeugen er, hvor de kristne minder Jesus´ død og opstandelse. Det er derfor en periode med intens liturgisk aktivitet inden for de forskellige kristne trosretninger. Begynder på Palmesøndag og ender Påskedag.


Den sidste søndag i april. Blodpølse-fest (Spansk: Dia de la Morcilla, engelsk: Pudding Day)
I årets løb er der mange helligdage og andre mærkedage i Canillas de Aceituno, men en af de vigtigeste og bedst kendte, nemlig  Blodpølse-festen afholdes for 24. år i træk, og i lighed med de tidligere år, forbereder landsbyen sig på rigtig mange gæster. Tusindvis af besøgende fra hele regionen vil i løbet af weekenden fylde byens rådhusplads og flere af de mindre sidegader. De forventes at spise mere end 300 kilo blodpølse, der serveres gratis for alle. Dertil kommer flere af de specialiteter, som er så typiske for denne egn. Det hele skylles ned med den lokale søde vin eller øl. Men de mange besøgende er ingen tilfældighed. Blodpølsen som fremstilles her, er meget berømt og kendt langt ud over bygrænserne. Året rundt kommer især spaniere fra hele Andalusien, for at købe den lækre pølse med sig hjem. Blodpølsen har en særlig og meget karakteristisk smag, som dels skyldes krydderierne, men også pølsens modning og opbevaring. Serveres den kold, anses den som en udsøgt og delikat snack eller tapas. Udover lækkerierne, bydes på et varieret udbud af underholdning. Der vil være aktiviteter for børnene, musik og dans hele dagen igennem, ligesom byens jomfru Virgin de la Cabeza hyldes og æres.

 

PERIODEN MAJ - AUGUST
Pyha.... det er normalt temmelig varmt i Spanien i denne periode. Godt at byhuset har en patio, hvor I kan finde kølig skygge! Det er i øvrigt i august at Canillas de Aceituno holder deres årlige flere dags festival og den SKAL I opleve. Det er super sjovt og hyggeligt at være i Canillas i disse dage.


Maj

1. Día del Trabajador / Labour Day / Arbejdernes festdag
Oprindelig en dag hvor det var obligatorisk for det arbejdende folk at gå ud og fejre sin glæde ved at arbejde. I det gamle Rusland blev der afholdt mægtige parader. Nu om stunder er det i Spanien, som i resten af verden, hovedsagelig en dag, hvor man holder fri fra arbejde eller skole og slapper af. 

12. La Noche en Blanco / Den hvide nat
La Noche en Blanco kan bedst sammenlignes med vores hjemlige "Kulturnatten". Den afvikles i Malaga. Direkte oversat betyder det Hvid Nat, men den anden betydning på spansk er en nat uden søvn. Mere end 150 forskellige kulturelle aktiviteter, private og offentlige, afvik­les i løbet af denne lørdag nat. Hele centrum inddrages, museer og kunstgallerier holder åbent, og i gaderne og på torvene er der også noget at se på.

Romeria / Religiøs pilgrimsfærd
Romaria er en religiøs pilgrimsfærd. Betydningen af ordet Romaria er "Dem som rejser mod Rom". Det er en katolsk fejring, der består af en tur (i biler, på hesteryg eller til fods), der ender i et fristed eller Hermitage. Det er ikke altid en tur nødvendigvis, men i nogle tilfælde en fest, der varer hele dagen lang. Oftest er det dog en tur hvor de lokale som ejer fx en hestevogn har pyntet den med blomster mv., og hvor kvinderne er i flamigo kjoler og mænden er iført deres pæne påklædning. Så sidder de på disse vogne el. heste og drikker og spiser og hygger sig, mens de bumler afsted mod fx den gamle fodboldbane, eller et andet bestemmelsested - typisk en 4-5 km udenfor byen.

Romeria i Canillas de Aceituno fejres omkring den 15 maj, men generelt er der rigtig mange romerias i Andalusien og Spanien. Der kan fx nævnes at  Virgen de la Cabeza - (Andújar, Jaén - 180 km fra Canillas de Aceituno, cirka 2.5 times kørsel), betragtes som den ældste Romería i Spanien. Her består pilgrimsrejsen i en cirka 33 km. lang tur til Virgen de la Cabeza - turen går i Sierra de Andujar naturpark og er meget smuk. Denne fest holdes den sidste søndag i april, og betragtes som værende af national turistmæssig interesseRomeria i Nerja. En anden interessant Romeria er den, som afholdes i Nerja. Her slynger en flot procession sig op fra kystbyen Nerja  og op til grotterne (drypstenshulerne i den lille by Maro). Her er både festfyrværkeri og koncerter mv. Romeria i Ronda. Endelig kan nævnes at den årlige romeria i byen Ronda (160 km. fra Canillas de Aceituno, cirka 2.5 timers kørsel) plejer at være meget flot og pikturesk.
 

Den første fuldmåne i maj.  Den buddhistiske Vesak-fest
Den vigtigste buddhistiske fest er vesak, hvor man fejrer Buddhas fødsel, oplysning og død på én og samme dag. Denne dag fejres på mange forskellige datoer alt afhængig af lokale, buddhistiske traditioner. Ofte foregår fejringen i forbindelse med den første fuldmåne i maj. Dette er således et godt tidspunkt at besøge den buddhistiske stupa, som du finder et lille stykke fra Canillas de Aceituno. Her vil det lille buddhistiske samfund som lever her, sikkert fejre dagen med lidt godt mad og lidt ekstra meditation mv. Du kan sikkert få lov til at spise med og chante mv. hvis du spørger pænt. Se nærmere info om den buddhistiske stupa under afsnittet om seværdigheder i området.

 

Juni

23. Fiesta de San Juan / Sommersolhverv, den korteste nat i året, midsommer, Skt. Hans
Skt. Hans fejres mest i de nordiske og baltiske lande, hvor den karakteristiske lyse nordiske nat giver de optimale betingelser for en smuk oplevelse. I Andalusien fejrer man forskellige varianter af det, vi kender som Skt. Hans.

I byen Vejer de la Frontera (tæt ved Cádiz, cirka 260 km, 3 timers kørsel fra Canillas de Aceitunio) har man en lokal tradition kaldet "tyren af ild", som består af en tyr lavet af fyrværkeri og ild. I andre byer i Andalusien har man fyrværkeri, bål og afholder en større eller mindre fest, når det er midsommer. I byen Lanjaron (cirka 100 km. fra Canillas de Aceituno) afholder man årligt San Juan vand-festival (la Fiesta del Agua), som varer omkring 3-5 dage, afhængig af de planlagte aktiviteter. Den centrale begivenhed er et offentligt løb, hvor alle spurter igennem gaderne, og alle sprøjter vand på alle - med vandslanger, vandpistoler etc. Her regner det med vand fra fra altaner og tage, kastet af folk, der ikke deltager i selve løbet. Altså en pendant til traditionen ved det thailandske nytår (Songkran), hvor man har gevaldige sjove vandkampe.

Sådanne San Juan vandfestivaller afholdes også i nogle af byerne ved kysten. Her tænder man bål på stranden, griller, har fyrværkeri og fest. En tradition er at svømme i havet lige efter midnat. Badning på dette tidspunkt siges at være til gavn for hudsygdomme. Man vasker ansigtet og fødder tre gange for at blive tildelt tre ønsker, og for et lykkeligt år.

 

Juli

16. Virgen del Carmen / Nuestra Señora del Monte Carmelo / Our Lady of Mount Carmel / Vor Frue af bjerget Karmel
Karmelbjerget er 552 m og ligger i Israel ved havnebyen Haifa. Her grundlagde nogle franske eremiter i 1200 tallet, Karmeliter-ordenen og levede et afsondret og enkelt liv. Fra Det Hellige Land spredtes ordenen over Europa. De ærer især Jomfru Maria, der hos dem kaldes "Madonna del Carmine", hvor Carmine står for Carmelo, Karmels Bjerg i Palestina, hvor ordenen opstod. Festen "Virgen del Carmen" fejres den 16. juli til ære for, at Jomfru Maria ifølge legenden gav det brune skapularet til en karmelitmunk i år 1251 - Skapular (scapula: latinsk for skulder) er en klædningsgenstand, der består af to rektangulære tøjstykker af brunt uldklæde, som er sammenhæftede af 2 bånd og bæres over skuldrene. På det ene tøjstykke er der et billede af Kristus og på det andet et af Madonna del Carmine. Ifølge legenden sagde Jomfru Maria, da hun overdrog skapularet til munken "Enhver der dør iført dette, vil ikke komme i Helvede. Det er et symbol på Frelsen, en beskyttelse mod farer og et løfte om fred". Festen fejres i Caleta de Velez, Nerja, Rincon de la Victoria, Torre del Mar & Torrox Costa.
 

August

Feria / Byfester i Andalusien
Hver by og landsby i Andalusien har sin egen byfest, der kan vare fra 3 dage til en hel uge. Disse byfester kaldes Feria, typisk efterfulgt af navnet på byens skytsengel. Eksempelvis kalder Canillas de Acveituno deres byfest for Feria de la Virgen de la Cabeza (du kan læse mere om byens skytsengel i afsnittet om Canillas de Aceituno). Disse ferias sætter som regel de enkelte byer på den anden ende - hele byen bliver fyldt op med scener, karruseller, boder mv. og igennem de dage, hvor feriaen foregår er der underholdning i form af musik, dans, fyrværkeri og meget mere. Ofte foregår festen til langt ud på natten, og om morgenen bliver man vækket af knaldfyrværkeri, der er beregnet til at skræmme de onde ånder bort. Disse ferias (byfester) kan finde sted i hele perioden efter påske til oktober.Så går du glip af den ene feria, så er der formentlig en anden næste uge, bare i en anden landsby. Canillas de Aceituno fejrer traditionelt deres byfest den anden weekend i august. 

Vendimias / drue høsten
Fejres i slutningen af august og september. Arrangementet er ofte ledsaget af en fiesta. Kig fx efter opslag der reklamerer for "Night of wine" og lign.
 

15. Asunción de María / Jomfru Marias Himmelfærd
Katolikkerne tror som bekendt, at Jomfru Maria efter sin død for til himmels; det blev fastslået som et dogme af pave Pius XII den 1. november 1950 - og er dermed udenfor enhver diskussion blandt katolikker. Den katolske kirke har fejret Jomfruens himmelfærd den 15. august, siden det syvende århundrede.

 

PERIODEN SEPTEMBER - DECEMBER

Når efteråret rigtig begynder at få sit tag i det nordlige Europa, er det et perfekt tidspunkt at tage ned til det lille byhus i Spanien og nyde, at temperaturen på disse breddegrader oftest stadig er pænt over de 20 grader. Efteråret er også smukt i Spanien, og det er helt perfekt tidspunkt for vandreture. 

 

September

Fair Al-Sarq
Byen Salares (Cirka 12 km fra Canillas de Aceituno) afholder hvert år i september en to-dages festival kaldet Fair Al-Sarq, også kendt som As-Shark. Anledningen er byens mauriske fortid. Hele landsbyen er ændret til en maurisk landsby med lokale og besøgende klædt i traditionel marokkansk atire. Et maurisk marked er sat op, og musikere og dansere fra Nordafrika spiller, synger og danser hele natten igennem i en maurisk gårdhave oplyst af fakkeltog. Atmosfæren tager dig tilbage til oldtiden.

21. Equinoccio de Otoño / Autumn equinox / efterårsjævndøgn
Her er nat og dag igen lige lange. Dette varsler indledningen til den mørke tid og vinteren. Traditionelt var dette tidspunktet, hvor man samledes for at takke for årets sidste høst.

 

Oktober

Tidlig oktober. Fiesta of Senora del Rosario / Our Lady of the Rosary / Jomfru Maria og rosenkransen
Canillas de Aceituno afholder hvert år, tidligt i oktober, en mindre fiesta for at hylde Jomfru Maria og Rosenkransen. Millioner af katolikker beder dagligt rosenkransen: Rosenkransbønnen består af 15 dele - "led" - hvor hvert led består af et "Fader vor" og ti "Hil dig Maria", mens den bedende mediterer over 15 "mysterier" om Guds forløsende virke i Jesus Kristus. Som regel beder de kun en tredjedel, det passer med antallet af perler på kransen, altså fem gange Fader Vor og ti Hil dig Maria, og måske nævner de også navnet på mysteriet. Der er fire forskellige "rosenkranse", nemlig de fem "glædens mysterier", fem "lysets mysterier", fem "smertens mysterier" og fem "herlighedens mysterier".

31.  Fiesta de la Castaña / Fiesta of the Chestnut / Kastanje fest i Alcaucin
Den sidste dag i oktober (hvor man i USA fejrer Halloween), fejrer Alcaucin hyldest til kastanjen! Folk kommer langvejs fra for deltage i forbruget af tusindvis af kilo tørrede frugter sammen med en anden specialitet i området, stegte søde kartofler. Live musik, underholdning og dans ledsager denne sjov dag.
 

November

1. Tosantos / All Saints Day / Allehelgensdag
Dagen var oprindelig til minde om alle kristne helgener og martyrer. I de senere år er det blevet en almindelig skik at mindes de døde ved på Allehelgensdag at tænde lys på gravene. I mange kirker oplæses navnene på det forløbne års afdøde i sognet. På denne dag tager spanierne ud til kirkegårdene for at mindes og ære deres forfædre. Der er massevis af blomster og stearinlys. Aftenen før 1. november er Allehelgensaften (halloween).

11. Fiesta San Martin / Saint Martin Day / Sankt Morten
Det er det tidspunkt, hvor efterårets høst er afsluttet, og nu skal afgrøderne forarbejdes. Det opfedede kvæg skal slagtes, og der skal syltes og laves pølser mv. St. Martin startede sin karriere som romersk soldat. En legende om hans liv fortæller, at han engang skar sin kappe i halve og delte den med en tigger under en snestorm, for at redde tiggeren fra at dø af kulde. Samme nat fik han et syn, hvor Jesus fortalte ham, at han selv var den arme tigger. Han drømte også, at Jesus gav ham den halve kappe tilbage. Da Morten vågnede næste morgen, var hans kappe hel igen. Kappen gav anledning til navnet kapel, og den opbevares den dag i dag i Paris. På grund af drømmen og miraklet lod Skt. Morten sig døbe næste dag. Han forlod hæren og blev munk i nærheden af Tours, hvor han grundlagde et kloster i Poitiers. Morten missionerede på ture i Frankrig og blev så populær, at befolkningen i Tours ønskede ham som biskop i år 371. Ifølge overleveringen ønskede Skt. Morten ikke at være biskop. Han gemte sig i et skur fyldt med gæs, men de skræppede op og afslørede ham. Han blev således biskop mod sit ønske og indførte samtidig 11. november som officiel gåse-slagtedag, som i Danmark er Mortensdag. Mange bjerglandsbyer fejrer Fiest San Martin ved, at der uddeles smagsprøver af årets fremstilling af fx pølse, skinke mv.

 

DECEMBER & NYTÅR

I kan holde jul og nytår i Canillas de Aceituno. Det er bestemt en oplevelse at komme væk fra det traditionelle julestress og igen opleve, at julen er hjerternes tid. En tid hvor familien kan samles og hygge. Da temperaturen stadig er ganske behagelig på dette tidspunkt af året, er det også en god periode til at gå ture og være udenfor.

 

December

24. Las Navidades / Christmas / Juleaften
Julen begynder med La Nochebuena (Juleaftensdag). Det bliver fejret som en familiefest og midnatsmesse. Efter at have forladt kirken, lyder der kanonslag og folk synger julesange på larmende ture rundt i gaderne. Rå slagtøjsinstrumenter (zambombas), unikke til jul, bliver spillet. Disse instrumenter er fremstillet af urtepotter med skind strakt over toppen, hvori der er lavet et hul. En fugtet stav gnides op og ned gennem hullet en lyd, der minder om en tuba. Traditionelt får de spanske børn først deres julegaver ved Fiesta de los Tres Reyes Magos (festival for de tre hellige konger, der afholdes 12 dage efter jul) - men oftest får de nu også lidt julegaver juleaften.

25. Christmas Fair / Julemarked
Traditionelt afholder Canillas de Aceituno et julemarked, dagen efter juleaften. Her kan være forskellige arrangmenter - fx ved at byens skytsengel bæres en lille rundtur i gaderne, flamingodans, optræden af byens drenge- og pigekor, forskellige boder, etc.


31. La Noche Vieja / New Years Eve / Nytårsaften
Nytårsaften fejres i Spanien på samme måde som i Danmark. Man tager på restaurant eller til en privat fest. Her spiser man godt og hygger. Omkring kl. 22-23 er gaderne stort set mennesketomme, men som vi nærmer os midnat strømmer folk ud på gaderne. Her danses, og folk er iklædt besynderligt tøj. Ved midnat skåler man i champagne (cava) og for hvert af de tolv klokkeslag spiser man en vindrue. (las UVA'er de la Suerte). Og så fester man ellers videre til den lyse morgen. På nytårsaften er det tradition at have rødt undertøj på - men det skal være købt til dig af en anden, du må ikke selv have fundet det frem i skufferne!


fiesta-canillas-001
Canillas de Aceituno ved den årlige byfest
 

icon-booking

Canillas Rental
Canillas.org
Facebook         Google+         Linkedin
Unique spanish rentals

  

Canillas Service
Canillas.es
Facebook        Google+         Linkedin
Your servicepartner at Costa del Sol

 

design mail2